Chalupářský guláš podle Jakuba

Na tuto pochoutku budeme potřebovat:

1kg hovězí kližka
1kg cibule
1litr hovězího vývaru
chleba na zahuštění
sádlo
uzená paprika
pepř
sůl
pálivá paprika

IMG_0005

Osmažíme cibuli na sádle až do úplného zhnědnutí. Smažíme cca hodinu a půl – barva cibule rozhoduje o barvě a chuti guláše!
Cibuli nepřipalujeme, ale když se začne hnědnout, podléváme vývarem.
Nakrájíme maso na kostky a vedle na pánvi si ho pomalu zatáhneme, po částech.
Poté vše dáme do hrnce a zasypeme uzenou paprikou, rychle zasmahneme, aby nám paprika nezhořkla a zalijeme vývarem tak, aby vrcholky masa vyčuhovali z vývaru, kdy dochází k dušení, nikoli k vaření!
Zaklopíme pokličkou a pečeme v kamnech cca 2 hodiny(můžeme použít troubu)na 180 stupňů

Nakonec zahustíme chlebem a je to hotové 🙂
Dobrou chuť 🙂