PIZZA ALA PRACHAŘ

Těsto: 24 hodin

Nejdříve uděláme kvásek: 30 g kvasnic, přidáme trochu cukru, 3 lžíce mouky, sůl a zalijeme trochou vody.

Promícháme a počkáme až vzejde kvásek.

Kvasek musí mít polohustou – gumovitou konzistenci –  cca 40 min.

IMG_0070

Když je kvásek hotový, přilijeme trochu vlažné vody aby vznikla řídká kaše. Přidáme olivový olej(cca 3 lžíce) a za stálého míchaní pomalu přidáváme hladkou mouku, dokud nám vznikne hladké těsto(měkké táhlé).
Hněteme minimálně 30 min.
Na poctivém hnětení závisí kvalita těsta!
Poté těsto dáme do menší misky a několikrát omotáme potravinovou folii.
Posléze těsto dáme alespoň na 20 hod do lednice a necháme ho kynout za studena.
Důležité!
Co na pizzu: 
Drcená rajčata s olivovým olejem několik minut povaříme, přidáme cukr abychom zredukovali kyselost rajčat. Můžeme přidat i trochu česneku, bazalku a sůl. Poté pasírujeme.
 Poté rozpálíme troubu na nejvíce stupňů, z těsta vyvalíme placku a dáme na pizzu vše podle libosti. My dali cibuli, mozzarelu, šunku a další dobroty.
Pečeme cca 12 min.
IMG_0096